Eveniment

Franks: În 2009 România stătea prost din punct de vedere al riscurilor; acum semnalul e bun

Autor: Gabriel Pecheanu

31.07.2011, 18:20 128

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a declarat,duminică, în timpul întrevederii cu şeful statului, că la începutulanului 2009 România avea una dintre cele mai proaste situaţii dinpunct de vedere al riscurilor dintre ţările europene, acum fiindmai bună decât în multe ţări UE.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru asistenţa competentă şi pentruevaluarea competentă a acordului pe care îl avem. Văd parteapozitivă, care, din fericire, este mai mare decât cea negativă şipentru mine este clar că ceea ce aţi menţionat, acele acţiuni cetrebuie făcute pe viitor, trebuie să fie realizate la timp. Suntfericit că, pentru această perioadă, aţi concluzionat că nemenţinem în program, ceea ce este extrem de important pentru noi,ca şi credibilitate. Continuăm să considerăm acordul ca fiind unulpreventiv. Vă mulţumesc foarte mult, pentru munca dumneavoastră", aspus preşedintele Traian Băsescu, în debutul întâlnirii cu membriidelegaţiei comune a FMI, CE şi BM.

La rândul său, Jeffrey Franks a apreciat colaborarea cu Guvernuldrept excelentă.

"Există o dorinţă autentică şi un angajament autentic alRomâniei să devină una dintre cele mai bine conduse economii înEuropa faţă de situaţia anterioară, care nu era aşa bună", aadaugat Franks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO