Eveniment

Germania vrea să acorde ajutoare de peste 100 de miliarde de euro companiilor

Germania vrea să acorde ajutoare de peste 100 de...

Autor: Dorin Oancea

08.04.2022, 17:45 10139

Germania intenţionează să ofere ajutoare în valoare de peste 100 de miliarde de euro pentru companiile afectate de consecinţele războiului din Ucraina, potrivit unui document al ministerelor de finanţe şi economie consultat vineri de Reuters.

"În situaţia actuală, principala problemă pentru companii este asigurarea lichidităţilor pe termen scurt şi, prin urmare, sprijinirea companiilor şi industriilor cu instrumente de creditare", se arată în documentul comun al ministerelor.

Conform planului, care va fi prezentat în cursul zilei de vineri, guvernul va oferi împrumuturi în valoare estimată de 7 miliarde de euro companiilor afectate de efectele războiului prin intermediul băncii de stat pentru dezvoltare KfW (KFW.UL).

"Companiile de toate dimensiunile ar trebui să aibă acces la împrumuturi cu dobândă redusă şi fără obligaţii", se arată în document.

În plus, guvernul german va oferi garanţii pentru împrumuturi de până la 100 de miliarde de euro pentru a proteja lichidităţile companiilor în timpul creşterii preţurilor la energie, se arată în document.

"În cazul unor salturi bruşte şi dramatice ale preţurilor, companiile care tranzacţionează contracte futures de energie electrică şi gaze naturale pe bursele de energie ar putea fi nevoite să depună la bursă garanţii suplimentare foarte mari în scurt timp", se arată în document.

De asemenea, documentul spune că injecţiile de capital propriu sau hibrid ar putea fi o opţiune pentru companiile deosebit de relevante. Pentru industriile mari consumatoare de energie, guvernul intenţionează să acorde o subvenţie temporară pentru costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO