Eveniment

Grupul Imofinance se pregateste sa deschida o banca ipotecara

16.11.2005, 19:43 39

Grupul Imofinance, specializat in investitii si credite imobiliare, isi va majora capitalul social cu 8 mi. euro, pana la 13 mil. euro, demers care va permite transformarea firmei Imocredit, in banca ipotecara pana cel tarziu la sfarsitul anului viitor.

"Resursele acestei finantari vor fi aporturi proprii ale actionarilor, iar daca va fi nevoie vom include in grup si o alta societate de investitii imobiliare. Am impartit aceasta majorare pe doua transe, prima fiind anul acesta, iar cea de-a doua pana in mai 2006", a declarat pentru ZF Transilvania Iosif Pop, presedintele Imofinance si unul dintre fondatorii Bancii Transilvania.

In prezent, Imofinance are 56 de actionari, participatia maximala a fiecaruia fiind de 10% din capital, printre acestia numarandu-se Valentin Nicola, Sorin Ghite si alte trei persoane care au fost actionari ai companiei Astral, vanduta catre UPC, si ai Bancii Transilvania. De asemenea, strategia grupului Imofinance include patrunderea pe piata obligatiunilor imobiliare, ale carei evolutii sunt considerate cele mai profitabile in urmatorii ani.

"Potrivit noilor legi, care fac referire la creditul ipotecar, legi ce vor fi functionale cel mai sigur anul viitor, companiile care activeaza pe acest domeniu va trebui sa se transforme in banci pentru a avea posibilitatea sa emita obligatiuni ipotecare. In opinia mea, acest domeniu este viitorul investitiilor profitabile. Desi in momentul de fata investitorii se orienteaza inspre piata de capital, in urmatorii ani targetul va deveni piata imobiliara", a mai spus presedintele Imofinance.

Conducerea companiei a mai spus ca anul acesta va deschide o noua reprezentanta in Bucuresti, iar in acest sens au fost achizitionate doua imobile. Acest birou va fi al treilea dupa cele de la Cluj si Sibiu. Centrul de la Sibiu a fost deschis luna aceasta, iar in urmatoarea perioada va derula un proiect imobiliar de circa 6 milioane de euro.

Cel mai nou proiect Imofinance este demararea lucrarilor la noul complex rezidential din zona Gilau, langa municipiul Cluj-Napoca. Potrivit presedintelui Imofinance, investitia se va ridica la aproximativ 25 mil. euro si va fi demarata anul viitor.

"Avem in zona un teren de 11 hectare pe care intentionam sa construim 137 de case individuale si 24 de apartamente. Vrem ca proiectul sa fie o zona rezidentiala de lux, care sa cuprinda toate utilitatile. Pentru ca la Cluj se construieste in mod haotic, fara sa se tina seama de ambient, vrem ca proiectul initiat de noi in afara orasului sa fie unul care sa aiba logica si consistenta", a declarat Pop.

Grupul Imofinance a aparut pe piata in urma cu doi ani. Anul trecut compania avea active in valoare de 8 milioane de euro, iar estimarile pe anul acesta se cifreaza la aproximativ 28 de milioane de euro.

Grupul Imofinance este format din trei societati: S.C. Imofinance S.R.L. care asigura managementul grupului, Imocredit S.A., o societate de credit ipotecar, si Imoinvest S.A., societatea care investeste in afaceri imobiliare. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO