Eveniment

Gunter Grieb pleacă de la Profi după un an

Autor: Mihaela Popescu

19.09.2010, 23:56 178

Germanul Gunter Grieb, unul dintre cei mai cunoscuţi executividin retail, cel care a pus bazele reţelei Kaufland la nivel localîn 2003-2005, şi-a dat demisia de la conducerea operatouluimagazinelor Profi după doar un an şi a anunţat că pleacă dinRomânia.
"Mă întorc în Germania pentru a mă ocupa mai mult de propriulbusiness din domeniul imobiliar, totuşi nu exclud întoarcerea înretailul românesc în viitor. În prezent însă comerţul nu mai esteun domeniu atractiv în România, cred că vom vedea în următorii animai mult restructurări şi preluări de companii în acest sector", adeclarat Grieb pentru ZF.
Poziţia de director general al operatorului Profi, cu afaceri de140 mil. euro, va fi ocupată de Pawel Musial, au anunţatreprezentanţii companiei la finele săptămânii trecute.
Acesta lucrează la Enterprise Investors (EI) - actualul acţionar alretailerului - din primăvara lui 2010, pe poziţia de consultant înretail, fiind şi membru al consiliului de administraţie aloperatorului reţelei.
"Nu au fost neînţelegeri între fostul director executiv şiacţionariatul retailerului", a declarat Cristian Nacu, partener alEI. Managerul german în vârstă de 40 de ani a fost numit CEO alProfi în toamna lui 2009. Succesorul său are o experienţă de 11 aniîn retail, în companii precumTesco sau EKO Market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO