Eveniment

Guvernul Germaniei presează Deutsche Bank să se reformeze

Guvernul Germaniei presează Deutsche Bank să se reformeze

Autor: Bogdan Cojocaru

13.10.2016, 00:00 560

Germania vrea un acord rapid între Deutsche Bank şi guvernul american în privinţa amenzii uriaşe cu care autorităţile din SUA ameninţă banca germană din cauza unor nereguli în vânzarea unor ipoteci împachetate în instrumente financiare derivate, scrie Bloomberg. Berlinul vrea ca astfel Deutsche să se poată concentra mai bine pe reformarea modelului de afaceri, potrivit oficialilor cancelarului Angela Merkel. 

Cea mai mare bancă din Germania trebuie să insiste pe măsuri precum reduceri de personal, axarea pe online banking şi închiderea de unităţi ca parte a unei strategii care să permită întregului sistem bancar să facă faţă înăspririi  reglementărilor şi dobânzilor reduse. Un acord cu autorităţile americane ar crea pentru Deutsche Bank spaţiu suplimentar pentru realizarea reformei.

Consolidarea este în desfăşurare, “iar managementul băncii are nevoie de timp” pentru a repara greşelile făcute “acum zece ani sau chiar mai devreme”, spune Michael Fuchs, parlamentar din partea creştin-democraţilor conduşi de Merkel.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO