Eveniment

De asta nu aveam nevoie: Moldova a intrat într-o criză politică prin demisia premierului Natalia Gavriliţa. Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Îi mulţumesc mult pentru sacrificiul şi eforturile enorme de a conduce ţara într-o perioadă cu atâtea crize. Avem stabilitate, pace şi dezvoltare - acolo unde alţii doreau război şi faliment”

De asta nu aveam nevoie: Moldova a intrat într-o criză...

Autor: Cosmin Pirv

10.02.2023, 13:29 1140

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliţa şi-a anunţat vineri demisia.

După un an şi jumătate în fruntea acestui guvern a venit timpul să anunţ demisia mea din această funcţie”, a spus Natalia Gavriliţa într-un briefing de presă.

Ea a spus că în cele 18 luni de mandat a guvernat în condiţii de criză continuă.

„Am reuşit să implementăm planul de reforme pe care ni l-am asumat în perioada electorală”, a mai spus Natalia Gavriliţa.

Ea spune că până la sfârşitul anului ar putea fi lansate negocierile de aderare la UE.

„Am revenit miercuri de la Bruxelles, unde am participat la cea de-a şaptea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE, prima oară în calitate de ţară candidat la aderare în UE. În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat ţara, progresele noastre au fost apreciate la nivel foarte înalt. Am convenit asupra acţiunilor ce urmează să le realizăm pentru a lansa până la finele acestui an negocierile de aderare la UE. Republica Moldova are mulţi prieteni la Bruxelles şi suntem aşteptaţi în UE cu braţele deschise. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeaşi susţinere şi încredere pe care am simţit-o de la partenerii noştri europeni am fi reuşit să avansăm mai mult şi mai repede”, a mai declarat Natalia Gavriliţa.

„Îi mulţumesc mult pentru sacrificiul şi eforturile enorme de a conduce ţara într-o perioadă cu atâtea crize”, transmite preşedintele RP Moldova, Maia Sandu, după demisia premierului: „Avem stabilitate, pace şi dezvoltare - acolo unde alţii doreau război şi faliment”.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavriliţa. Îi mulţumesc mult pentru sacrificiul şi eforturile enorme de a conduce ţara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, ţara a fost guvernată responsabil, cu multă atenţie şi muncă dedicată. Avem stabilitate, pace şi dezvoltare - acolo unde alţii doreau război şi faliment. Mulţumim mult, Natalia! Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracţiunile parlamentare şi, ulterior, voi desemna un candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliţa şi-a anunţat vineri demisia.

„După un an şi jumătate în fruntea acestui guvern a venit timpul să anunţ demisia mea din această funcţie”, a spus Natalia Gavriliţa într-un briefing de presă.

Ea a spus că în cele 18 luni de mandat a guvernat în condiţii de criză continuă.

„Am reuşit să implementăm planul de reforme pe care ni l-am asumat în perioada electorală”, a mai spus Natalia Gavriliţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO