Eveniment

Hidroconstrucţia câştigă o licitaţie de 24 mil. euro la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

15.02.2011, 23:20 187

Hidroconstrucţia Bucureşti, cel mai mare jucător de pe piaţa deconstrucţii hidrotehnice din România cu afaceri de 1,1 mld. lei(265 mil. euro) în 2009, a câştigat o licitaţie în valoare de circa103 mil.lei (24 mil. euro) pentru construcţia unui centru demanagement integrat, în cadrul proiectului de management aldeşeurilor din Cluj.

În urma aplicării criteriului de atribuire, oferta cea maiavantajoasă din punctul de vedere economic, licitaţia a fostcâştigată de consorţiul de firme Hidroconstrucţia, Iridex GroupConstrucţii şi Argif Proiect cu o propunere financiară, fără TVA,de peste 103 mil. lei.

Licitaţia a fost organizată de Consiliul Judeţean Cluj, iarprintre companiile care au mai depus oferte se numără şi consorţiulde firme Confort, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti, Vel Service,consorţiul dintre Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro şiUnio, o altă asociere a fost între Strabag şi ACI Cluj, existând oofertă şi din partea companiei Mesogeos Grecia SucursalaRomânia.

Sursele de finanţare sunt bugetul propriu al CJ Cluj şi fondurieuropene, sub rezerva aprobării investiţiei de către ComisiaEuropeană. Potrivit CJ Cluj, documentele de atribuire a lucrărilorvor fi semnate într-un interval de zece zile, după ce expirăperioada de depunere a contestaţiilor.

Investiţia pentru construcţia centrului de management integratal deşeurilor face parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de76 mil. euro, ce mai prevede închiderea şi ecologizarea tuturorrampelor vechi care mai există la nivelul judeţului şi realizarea atrei staţii de transfer în localităţile Mihai Viteazu, Gherla şiHuedin.

"Intenţionăm ca în următoarea perioadă să atribuim şi celelatecontracte, astfel ca din această primăvară să putem demaraconstruirea efectivă a sistemului integrat de management aldeşeurilor. În paralel, vom demara şi procedurile care vizeazăînchiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri urbaneneconforme", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Bica,vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

CJ Cluj a mai spus că urmează să fie finalizate procedurile înceea ce priveşte staţiile de transfer, astfel ca până la finalulanului să fie dată în folosinţă prima celulă de depozitare astaţiei finale de management al deşeurilor. În acest sens se vorachiziţiona şi echipamentele necesare pentru colectareadeşeurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO