Eveniment

Hilton are de castigat din pretul ridicat al camerelor

27.10.2004, 00:00 12



Hilton Hotels Corporation a declarat ca a obtinut o crestere de 79% in trimestrul al treilea, datorata sezonului de vara foarte bun, combinat cu revigorarea turismului de afaceri, informeaza Financial Times. Hilton, care are sediul central in Beverly Hills, California, a raportat rezultate excelente datorita pretului imbunatatit al camerelor. Pietele cele mai puternice au fost cele din Honolulu, Washington DC si San Diego. Hotelurile Hilton din Boston si New York au beneficiat de pe urma conventiilor democratilor si republicanilor, care au fost tinute in aceste orase. In aceasta luna, alte doua mari companii hoteliere, Mariott si Starwood au raportat profituri mari datorate preturilor camerelor.



Pretul pentru o camera pe zi la Hilton a crescut in medie cu 3,5% ajungand la 146,84 $. Venitul pe camera- un indicator cheie din industrie, a crescut si el cu 7,3%. Gradul de ocupare a cunoscut o ascensiune si pe piete mai slabe, cum ar fi Chicago si San Francisco, desi hotelurile din New Orleans au suferit din cauza uraganelor si a numarului mic de conventii.



Hilton a raportat un profit net de 61 de milioane de dolari, care a evoluat cu 79% fata de anul trecut. Profitul pe actiune a fost de 16 centi, comparativ cu 9 centi anul trecut. Profitul operational a atins valoarea de 171 de milioane de dolari, cu 36% mai mult decat anul precedent. Venitul total a fost de 1,03 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de la 952 de milioane din 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO