Eveniment

Hotelul Marriott, in renovare. O luna nu se mai tin evenimente

Hotelul Marriott, in renovare. O luna nu se mai tin evenimente
18.02.2010, 23:42 79

JW Grand Marriott, cel mai mare hotel de cinci stele dupa cifrade afaceri, si-a inchis toate salile de evenimente pana pe 13martie, pentru renovarea etajului unu, o investitie de 1,2 mil.euro. Aceasta este doar prima etapa a procesului de renovare, careva continua in 2011 cu cele 402 camere ale hotelului.
"Modernizam sala de evenimente Grand Ballroom si spatiul ViennaCafe de la etajul unu. Vom avea o pierdere pe segmentul deorganizare de evenimente, insa este o pierdere bugetata pe anulacesta", a declarat Dina Litzica, directorul de relatii publice side marketing al hotelului, fara a preciza la cat se ridica aceastapierdere. Organizarea de evenimente aduce 50% in veniturile totaleale hotelului, in conditiile in care unitatea opereaza 12 sali deconferinta, ce cumuleaza 2.000 de locuri.
Potrivit estimarilor ZF, hotelul incasa din evenimente circa 1,2mil. euro in medie pe luna anul trecut, luand in calcul venituriestimate de 14 mil. euro din organizarea de evenimente.
"Schimbam toate mochetele, tapetul si obiectele de mobilier", aspus Litzica.
JW Marriott nu a raportat inca rezultatele financiare pe anultrecut, insa la zece luni avea afaceri in scadere cu 22%.
In 2008, JW Marriott a raportat o pierdere de 17,1 mil. euro, la ocifra de afaceri de 38 mil. euro. Hotelul este detinut deSocietatea Companiilor Hoteliere Grand, controlata de Strabag,actionari minoritari fiind Fathi Taher prin Alliance Overseas siONT Carpati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO