Eveniment

Imobiliare: 1.600 de apartamente "de hartie" blocate in Pipera

Imobiliare: 1.600 de apartamente "de hartie" blocate in Pipera
16.06.2009, 18:22 25

Sirul lung al ansamblurilor rezidentiale din Bucuresti blocate din cauza vanzarilor slabe de locuinte a fost completat de compania israeliana Shapir Group, care a inghetat constructia unui proiect de 1.600 de locuinte in zona Pipera din nordul Bucurestiului, dar si un ansamblu de 800 de apartamente din Sibiu.

Compania anuntase in luna august a anului trecut, cand vanzarile de locuinte inregistrau deja scaderi, ca a instalat inclusiv o statie de betoane pe terenul de opt hectare din apropierea Scolii Americane, tocmai pentru a finaliza la timp constructia primei etape, care urma sa cuprinda 400 de apartamente a caror finalizare era programata in 2010. Intre timp, compania israeliana s-a vazut nevoita sa returneze banii pe care i-a incasat de la o serie de clienti, preturile in cadrul North Park pornind de la 75.000 de euro plus TVA pentru studiourile cu o suprafata construita de 50 de metri patrati.
„Avem clienti, dar nu suficienti cat sa construim. Nu am accesat banii din creditul de la Leumi Bank, iar avansurile percepute de la cumparatori le-am returnat", a declarat Avi Morgenstern, directorul operatiunilor internationale in cadrul companiei israeliene.
Nivelul slab al vanzarilor a dat peste cap planurile celor mai multi dezvoltatori imobiliari, care s-au vazut nevoiti sa blocheze sau sa amane procesul de constructie, pierzand sume importante de bani. „Asteptam sa vedem cum va fi piata. Consideram ca avem conceptul potrivit. Daca va trebui la un moment dat sa ne ajustam proiectul, il vom ajusta", a mai spus Morgenstern.
Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei, pretul platit pentru terenurile din Sibiu si Pipera, cu suprafete de 2,6 hectare, respectiv 8 hectare, s-a ridicat la circa 25 mil. euro, in timp ce valoarea totala a investitiei pentru constructia celor 2.300 de locuinte era apreciata la circa 250 mil. euro.
Printre proiectele de locuinte blocate din Bucuresti se mai numara si ansamblurile Sunset Residences, Infinity Residence, Quadra 2 sau Atrium.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO