Eveniment

Imofinance: Finantarea de la banca este mai buna decat cea de pe bursa

15.09.2008, 22:55 64

Grupul financiar Imofinance, care reuneste mai multe societati financiare nebancare, a anuntat ca estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri consolidata de pana la 20 de milioane de euro, cu peste 30% mai mult fata de anul trecut.

Oficialii grupului au declarat ieri ca Imofinance a obtinut in primele opt luni din anul in curs un profit brut de 5,2 milioane de lei (circa 1,5 mil. euro), ceea ce reprezinta o crestere cu peste 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, veniturile au totalizat 22,4 milioane de lei (6,5 mil. euro), fiind cu 38% mai mari decat cele inregistrate anul trecut.

Presedintele grupului, Iosif Pop, a declarat ca transformarea firmei de creditare ipotecara Imocredit IFN in banca ipotecara si listarea la bursa a grupului reprezinta tinte pentru 2012.

"Inca nu sunt toate conditiile indeplinite, mai ales pe partea legislativa. Desi inca nu este momentul pentru listarea la bursa si infiintarea bancii ipotecare, acestea raman tintele grupului Imofinance pana in 2012", a spus Iosif Pop, fostul presedinte al Bancii Transilvania.

El a adaugat ca Imofinance nu a recurs pana acum la finantarea de pe piata de capital deoarece creditele bancare au fost avantajoase si au corespuns nevoilor de dezvoltare ale companiei.

"Decizia listarii va fi luata numai in concordanta cu conditiile pietei, la fel si o posibila transformare din institutie financiara nebancara, in banca", a afirmat Pop. El a adaugat ca, pentru moment, modificarile legislative privind institutiile financiare nebancare prezinta avantaje pentru Imo de a ramane la statutul actual.

"Acest moment nu este adecvat planurilor noastre. Ceea ce ar trebui in Romania in acest moment ar fi o lege a holdingului, care sa permita companiilor structurate in acest fel sa functioneze ca atare. In acest moment, costurile pe care le avem ca grup de firme cu o data si jumatate mai mari decat ar putea fi, daca am functiona ca holding", a mai afirmat Pop. El a dat exemplul companiei Rompetrol, care prefera sa functioneze ca holding cu sediul Olanda, din motive de costuri operationale.

Grupul cuprinde Imofinace, care asigura coordonarea, Imocredit IFN, firma de creditare ipotecara, Imoleasing IFN, Imoinvest - compania de dezvoltare imobiliara si firma de microcreditare Microimo.

Actionarii grupului IMO se regasesc in cea mai mare parte a lor printre fondatorii celor doua bussinesuri mari create la Cluj - Banca Transilvania si Astral. Printre colaboratorii presedintelui grupului Imofinance se numara actionari ai BT, precum Sorin Ghite, Valentin Nicola, dar si oameni de afaceri din Sibiu, Baia Mare sau Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO