Eveniment

In ianuarie, vanzari mai mari prin comertul cu amanuntul

07.04.2003, 00:00 15

Volumul cifrei de afaceri a societatilor din sectorul comertului cu amanuntul si de reparare a bunurilor personale si gospodaresti s-a situat, in ianuarie, cu 3,5% peste nivelul inregistrat in perioada similara din 2002. O crestere peste medie, de 6,9%, s-a inregistrat in ceea ce priveste vanzarile de marfuri nealimentare.
Din datele prezentate de Institutul National de Statistica, volumul cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de vanzare, intretinere si reparare a autovehiculelor si a motocicletelor, de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in luna ianuarie, a fost mai mare cu 12,3 procente fata de luna corespunzatoare din anul 2002. Acesta crestere este pusa pe seama cresterii volumului cifrei de afaceri obtinuta atat din vanzarea, intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor (Aa€š18,3%), cat si din vanzarea carburantilor pentru autovehicule (Aa€š7,4%).
Din activitatea de servicii de piata prestate populatiei, in luna ianuarie 2003, a rezultat o cifra de afaceri cu 7,0% mai mica fata de luna similara a anului precedent, scadere determinata in principal de reducerea activitatii de turism (-9,4%). Cresteri s-au inregistrat la coafura si alte activitati de infrumusetare (Aa€š13,3%) si in activitatea de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (Aa€š6,4%).
Managerii agentilor economici care activeaza in acest domeniu estimeaza ca activitatea de comert cu amanuntul isi va mentine o tendinta de crestere pe parcursul urmatoarelor luni, potrivit unui sondaj realizat de INS. Conform celor 950 de manageri chestionati, in urmatoarele trei - patru luni se va inregistra o crestere a preturilor si a vanzarilor. De asemenea, cei care activeaza in acest sector se asteapta la o stationare a numarului de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO