Eveniment

Incendiu de proporţii în Parcul Naţional Domogled: 140 de persoane intervin de la sol, plus un elicopter

Incendiu de proporţii în Parcul Naţional Domogled: 140...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

02.05.2018, 10:07 66

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, două focare de incendiu au fost observate, miercuri dimineaţă, în pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, de către pilotul de pe elicopterul care a făcut o misiune de recunoaştere.

“Cele două focare sunt răzleţe, pe o suprafaţă de trei hectare. Aseară (n.r. marţi) nu se mai observau focare, dar peste noapte s-au reaprins în două locuri”, au arătat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

În jurul orei 10.00, un elicopter MAI a reînceput misiunile de aruncare cu apă, iar 140 de persoane, pompieri, angajaţi ai direcţiei silvice şi rangeri, acţionează de la sol cu lopeţi, bătătoare şi rucsaci de intervenţie la incendii de pădure.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, iar marţi se manifesta pe trei hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO