Eveniment

Incepe investitia Yazaki de 30 mil. euro

11.02.2004, 00:00 29

Compania japoneza Yazaki a inceput ieri, in zona industriala a municipiului Arad, lucrarile de constructie a unei fabrici de componente de bord pentru autoturisme, sumele investite urmind sa depaseasca 30 de milioane de euro.
Fabrica va produce aparate de masura electronice si componente de bord pentru toate tipurile de autoturisme, si va avea, la inceperea activitatii, circa 550 de angajati.
"Principalul motiv al venirii noastre in Arad este ca zona de vest a Romaniei este cea mai dezvoltata din punct de vedere economic. Operatiunile noastre trebuiau sa se bazeze pe acest mediu economic, iar locatia este foarte apropiata de granita cu Uniunea Europeana, Ungaria urmind sa fie integrata in scurt timp. Trebuie spus ca principalele noastre produse sint destinate exportului catre tarile Uniunii Europene", a declarat vicepresedintele Yazaki, Genryu Matsuzawa.
Yazaki Europe Corporation desfasoara deja activitati in Romania in parcul industrial Cringul lui Bot, de linga Ploiesti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO