Eveniment

Începe marea vânzare imobiliară: RA-APPS vinde 733 de imobile. La licitaţie pot participa şi actualii demnitari

Începe marea vânzare imobiliară: RA-APPS vinde 733 de imobile. La licitaţie pot participa şi actualii demnitari

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

17.11.2011, 09:33 3074

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit acordul Guvernului să scoată la vânzare 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 active, la un preţ de pornire care va fi stabilit de experţi autorizaţi, prin licitaţie publică cu strigare la care vor putea participa şi actualii demnitari.

Mandatul pentru începerea procedurilor de vânzare a fost acordat în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

În cazul în care preţul de pornire stabilit de către experţi va fi mai mic decât valoarea de inventar a imobilului, va fi luată în calcul această valoare de inventar.

La licitaţie va putea participa orice persoană interesată, inclusiv parlamentari, miniştri şi alţi demnitari, care nu are datorii faţă de RA-APPS şi nu se află într-un litigiu cu regia.

"În momentul în care însă are loc o astfel de vânzare, cei care stau în imobilul respectiv şi sunt alţii decât cei care câştigă licitaţia urmează să rămână în respectivul imobil până la momentul la care se epuizează durata contractului pentru care le-a fost atribuită locuinţa. Nu sunt supuse vânzării imobilele ocupate de instituţii publice, misiuni diplomatice, consulate, ambasade, instituţii interguvernamentale şi partide politice", a spus Andreescu.

Nu vor fi scoase la vânzare nici casele destinate foştilor şefi de stat ai României.

Lista celor 733 imobile scoase la vânzare va putea fi completată ulterior cu alte 108 active a căror situaţie juridică actuală nu este clarificată, dacă situaţia acestora va fi rezolvată.

În proiectul de buget pentru anul viitor, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei (164 de milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO