Eveniment

ING Asigurari mizeaza pe politele cu capital garantat

03.05.2010, 23:06 29

ING Asigurari, cea mai mare companie de asigurari de viata, alansat primul sau produs de asigurare unit-linked denominat in eurosi estimeaza ca vanzarile se vor ridica la 2 mil. euro pana lasfarsitul lunii (ca prime brute subscrise), perioada de subscrierefiind limitata la intervalul 3-28 mai.

Pana in prezent compania a vandut numai polite unit-linked inlei si dolari. Produsul cu care a iesit pe piata garanteazareturnarea capitalului investit si are prima unica, de minimum1.000 de euro. Polita are si o componenta de asigurare deviata.

"In conditiile crizei, dupa fluctuatii mari ale pietelor decapital, ne asteptam ca oamenii sa aprecieze o astfel de optiune.In contract este specificat clar ca asiguratul primeste garantatinapoi suma neta investita, adica prima platita din care se scadetaxa de contract si costul asigurarii de viata", afirma CorneliaComan, directorul general al ING Asigurari de Viata. Durata politeieste de cinci ani.

Sumele platite de clienti sunt investite intr-un fond dinLuxemburg, administrat de ING Investment Management Europe, care larandul sau face plasamente in titluri de stat emise de Belgia,depozite bancare si instrumente derivate care au la baza indiceleDow Jones Euro Stoxx 50, cel mai reprezentativ indice bursier dinzona euro. In 2008, din cauza crizei, multe asigurari unit-linkedau mers pe minus, clientii avand in conturi mai putini bani decatau investit, dar anul trecut unele fonduri si-au mai revenit.

"La finalul fiecarui an contractual, daca randamentul fonduluiatinge o anumita valoare, clientul poate sa incaseze in acel momentvaloarea contului reprezentata de capitalul net investit pluscastigul obtinut. Posibilitatea de castig este reprezentata de operformanta maxima de 10% la finalul primului an, de 20% la finalulanului al doilea, 30% la finele celui de-al treilea si de 40% lasfarsitul celui de-al patrulea", a mai spus Coman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO