Eveniment

Investiţii de peste 30 mil. € în două parcuri de distracţii în Capitală

 Investiţii de peste 30 mil. € în două parcuri de distracţii în Capitală

Bucureştiul nu are un parc de distracţii de anvergură. În Europa există în prezent 308 astfel de parcuri, vizitate anual în medie de 145 milioane de persoane

Autor: Andreea Mioara Neferu

18.08.2011, 00:03 1917

Capitala va avea două parcuri de distracţii în următorul an, unul în sectorul 4 şi unul în sectorul 6, în urma unor investiţii totale de 31 milioane de euro. Primul va fi inaugurat în luna septembrie pe Bulevardul Timişoara, fiind o investiţie privată de 25 de milioane de euro a unui producător de diamante sintetice, în timp ce în cazul celui de-al doilea parc de distracţii, Primăria Sectorului 4 intenţionează să finanţeze cu circa 6 milioane de euro construcţia unui Orăşel al Copiilor în Parcul Tineretului, care va fi inaugurat parţial la 1 decembrie, iar în mai 2012 va fi finalizat complet.

"Săptămâna viitoare va fi pus pe SEAP studiul de fezabilitate, cu tot cu proiectare şi execuţie. Întregul proiect va costa şase milioane de euro. Niciun leu în plus şi niciunul în minus. Suma provine integral de la Primăria Sectorului 4", a declarat primarul Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, citat de Mediafax.

Orăşelul Copiilor se va întinde pe 18,4 hectare, adică aproape un sfert din suprafaţa Parcului Tineretului, care are circa 80 de hectare. "Vom avea în cadrul Orăşelului inclusiv bibliotecă suspendată, o zonă cu wireless şi bibliotecă virtuală", a declarat Cristina Popa, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

Pe de altă parte, Terra Park, parcul de distracţii din sectorul 6 al Capitalei, dezvoltat de producătorul de diamante sintetice Rami Dacia, va fi finalizat pe 10 septembrie, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro. Parcul de distracţii va cuprinde 30 de atracţii precum şi 500 de locuri de parcare, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. Printre atracţii se numără şi o platformă Z Force Tower, care se ridică la o înălţime de 53 de metri pentru a coborî cu viteză mare, un rollercoaster de 310 metri sau un tobogan de apă cu bărci.

Doina Gângoe, directorul companiei Rami Dacia, cu afaceri de 1,8 milioane de lei (425.000 de euro) în 2009, potrivit Registrului Comerţului, susţine că fondurile necesare pentru construc­ţia parcului au venit din surse proprii şi credite, fără a preciza însă ponderea acestora în totalul investiţiei. În primul an de funcţionare reprezentanţii parcului aşteaptă circa 600.000 de vizitatori, însă nu au oferit o estimare privind veniturile încasate. Compania Rami Dacia este deţinută de Asociaţia Salaria­ţilor.

"Cele două parcuri nu vor concura, noi credem în dezvoltarea unitară a municipiului Bucureşti", a declarat Cristina Popa.

Spre deosebire de alte capitale europene, Bucureştiul nu se poate mândri cu un parc de distracţii de anvergură. În Europa există în prezent 308 parcuri de distracţii, vizitate în medie de 145 de milioane de persoane în fiecare an, iar totalul încasărilor anuale se ridică la patru miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO