Eveniment

Investitii imobiliare lituaniene de 200 mil. euro

25.01.2006, 21:00 16

Firma Europa Group Investment, care reprezinta in Romania compania lituaniana Investment Baltic Estates, va derula in Bucuresti mai multe proiecte imobiliare estimate la 120-160 de milioane de euro.

"Am cumparat terenuri in patru zone ale Capitalei, unde vom derula trei proiecte rezidentiale si unul in domeniul hotelier, estimate la 120-140 milioane euro. Dorim sa avem si alte proiecte pe piata rezidentiala din Bucuresti, care ar putea urca totalul investitiilor la 200 de milioane de euro", a declarat Serghei Cicala, operational director la Europa Group.

Cel mai important proiect al companiei, estimat la o valoare cuprinsa intre 60 si 90 de milioane de euro, va fi dezvoltat in zona Splaiul Independentei si va consta in realizarea de locuinte, spatii pentru birouri si centre comerciale. Europa Group a obtinut autorizatie de constructie pentru 104 apartamente in zona Parcul Carol din apropierea Pietei Unirii. Cele sase blocuri in regim de inaltime subsol-parter-4 etaje-2 niveluri retrase vor avea o suprafata construita de aproape 18.500 metri patrati, iar proiectul reprezinta o investitie apreciata de dezvoltatori la 18 milioane euro.

Un alt proiect, cu peste 100 de locuinte si o valoare a investitiei de 18 milioane euro, este in faza de proiectare si va fi realizat in zona Popa Tatu.

Locuintele au suprafete cuprinse intre 60 si 240 de metri patrati si vor fi vandute la preturi de 1.000-2.200 euro pe metru patrat.

Proiectele vor fi finalizate in termen de 18-24 de luni de la data inceperii lucrarilor.

Totodata, compania doreste sa renoveze sau sa reconditioneze o cladire din centrul istoric al Bucurestiului, din imediata apropiere a Pietei Unirii, pentru amenajarea unui hotel cu 50 de camere, clasificat la patru stele, proiect care necesita fonduri de 16-18 milioane euro.

"Proiectele vor fi sustinute atat cu fonduri proprii, cat si prin credite bancare, pentru care ne aflam inca in negocieri. Pentru proiectul din Parcul Carol avem cu Raiffeisen o intelegere de principiu", a spus Cicala.

El a afirmat ca, pentru moment, atentia companiei este focalizata asupra Bucurestiului, unde Europa Group cauta terenuri pentru derularea altor proiecte rezidentiale.

Investment Baltic Estates Company detine in statele baltice, in Ucraina si in Bulgaria mai multe ansambluri rezidentiale si hoteluri de trei si patru stele.

Piata imobiliara din Romania continua sa fie atractiva pentru investitorii straini, Romania beneficiind de foarte bune perspective de dezvoltare economica, avand in vedere viitoarea integrare in Uniunea Europeana.

Un studiu realizat recent de firma de consultanta PricewaterhouseCoopers plaseaza piata romaneasca pe primul loc intr-un top al celor mai profitabile 20 de state europene in ceea ce priveste profitul prognozat pentru urmatorii zece ani de pe urma tranzactiilor imobiliare. Analistii externi apreciaza ca randamentul investitiilor in sectorul imobiliar din Romania poate ajunge la 414% in urmatoarea decada. Previziunile analistilor privind cresterea accelerata a preturilor proprietatilor imobiliare se bazeaza pe experienta pe care au avut-o tarile care au devenit membre ale UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO