Eveniment

Investitorii britanici: Corupţia în România, la un nivel scandalos

Foto Shutterstock

Autor: Ioan Dornescu

12.07.2011, 00:01 1674

Problema corupţiei scandaloase în aspectele care atingactivităţile curente, lipsa strategiilor pe termen lung alepartenerilor locali şi starea infrastructurii sunt principaleleprobleme cu care se confruntă investitorii britanici în România,susţine Raymond Breden, noul preşedinte al Camerei de ComerţRomâno-Britanice (British Romanian Chamber of Commerce, BRCC, şitotodată director al companiei de audit şi consultanţă KPMG ).

Problema corupţiei la nivel instituţional revine în discursuloamenilor de afaceri străini şi al diplomaţilor la nici douăsăptămâni după ce ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, aafirmat că unele companii americane care au investit în România seplâng că oficiali români le cer mită.

"Cred că este scandalos să trebuiască să dai mită pentru undoctor. (...) Este inacceptabil ca pentru acţiunile de rutină săfie nevoie să dai mită", a susţinut ieri pe un ton categoricRaymond Breden.

Marea Britanie este al zecelea investitor străin în România,stocul investiţiilor fiind, la 31 octombrie 2010, de 816 mil. euro(2,9% din totalul investiţiilor străine în România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO