Eveniment

Investitorii care vor să cumpere Cupru Min au angajat una dintre cele mai puternice case de avocatură locale să le reprezinte interesele în discuţiile cu statul

 Investitorii care vor să cumpere Cupru Min au angajat una dintre cele mai puternice case de avocatură locale să le reprezinte interesele în discuţiile cu statul

Autor: Cristian Hostiuc

17.04.2012, 21:00 2310

Investitorii care se află în spatele firmei Roman Copper, care a câştigat licitaţia pentru achiziţia Cupru Min dar nu a mai semnat contractul cu ministerul Economiei, au angajat una dintre cele mai puternice case de avocatură de pe piaţa locală, NNDKP, condusă de Ion Nestor (foto), pentru a le reprezenta intersele.

Marţi, la ministerul Economiei a avut loc o întâlnire între reprezentanţii statului şi investitorii de la Roman Copper, care au venit la masă cu avocaţii de la Nestor. De partea investitorilor care reprezintă interesele Roman Copper s-au aflat firma canadiană Bayfront, Valhalla Resources şi turcii de la KENZ Mining. Investitorii au fost la masa de negociere cu 17 persoane, dintre care trei avocaţi de la Nestor, o echipă de geologi şi mai mulţi consultanţi, conform unor surse apropiate discuţiilor. Ion Nestor nu a participat la discuţii.

În luna martie, KENZ Mining şi Valhalla - o firmă în spatele căreia se află mai mulţi investitori americani care roiesc de peste un deceniu în jurul României - au încheiat o asociere pentru dezvoltarea unor afaceri în minerit. Valhalla este listată pe bursa din Toronto.

Roman Copper şi ministerul Economiei nu au reuşit să ajungă la o înţelegere până la data limită la care trebuia să se semneze contractul de vânzare a CupruMin, pentru suma de 200,8 mil. euro. Din acel moment, ministerul Economiei a anunţat că vrea să reia licitaţia. Investitorii din spatele Roman Copper au început să strângă rândurile, afirmând că ei sunt gata în orice moment să semneze contractul în termenii stabiliţi de către stat.

De partea cealaltă, statul român a anunţat că va relua licitaţia.

Ion Nestor, 59 de ani, este unul dintre cei mai puternici avocaţi de pe piaţa românească şi în ultimele două decenii a participat la aproape cele mai mari privatizări din România. La BCR şi Romtelecom a reprezentat interesele statului, iar la Petrom a fost de partea austriecilor de la OMV. Anul trecut, casa de avocatură unde Nestor este senior partner, a avut venituri de 15,5 milioane de euro.

Până acum, Roman Copper a fost reprezentată de o casă de avocatură aproape necunoscută, Mararu&Mararu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO