Eveniment

Ioan Cezar Corâci a fost demis de la conducerea UGIR-1903

Autor: Adelina Mihai

03.05.2011, 23:45 905

Ioan Cezar Corâci, unul dintre cei mai vo­cali reprezentanţi aipatronatelor, care a ocu­pat din 2005 încoace funcţia de preşedinteal confederaţiei patronale UGIR-1903, a fost schim­bat ieri dinfuncţie, conform unui comu­ni­cat al unor federaţii membre înpatronat.

Federaţiile afirmă că acesta ar fi contractat un proiect europeanîn numele UGIR-1903, în care şi-a implicat fiicele şi alte rudeprin alianţă, fără a avea acordul confederaţiei.
Uniunea Generală a Industriaşilor din România - UGIR-1903 afirmă căeste una din cele mai mari confederaţii patronale locale, fiindcompusă din peste 60 de de federaţii şi or­ga­nizaţii patronale deramură, potrivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul instituţiei. Printreacestea se numără şi cele trei confederaţii care l-au con­testat peCezar Corâci, respectiv Asociaţia Patronatului Român alInvestitorilor în Afa­ceri Imobiliare, Federaţia FEPAIUS (textile,con­fecţii, pielărie) şi Federaţia Naţio­na­lă a Şco­lilor deŞoferi din România.
"UGIR-1903 nu avea conducere din luna iu­nie a anului trecut, iarieri (luni - n.red.) Co­le­giul Director a hotărât să-l numeascăpreşe­din­te interimar pe Marius Eugen Opran, care a fost directorexecutiv în cadrul patronatului. De­cizia a fost luată în urmagravelor abateri pe care le-a făcut Cezar Corâci, care a accesatfon­duri europene în numele UGIR-1903, fără a avea acordulColegiului Director. Opt persoa­ne din familia sa lucrează încadrul acestui pro­iect", a spus Vasile Ştefănescu,prim-vicepre­şe­dinte în cadrul UGIR-1903.

Pe site-ul UGIR-1903 nu există compa­ni­ile mem­bre aleconfederaţiei. Pe de altă parte, un alt comunicat publicat dePatronatul Presei Lo­cale din România - ROMEDIA, tot mem­bru alUGIR-1903, ara­tă că cei trei repre­zen­tanţi ai patronatelor careîl contestă pe Corâci, res­pectiv Vasile Şte­fă­nes­cu, NicuŞte­fan şi Mihai Păsculescu, nu au ni­cio calitate oficială încadrul confederaţiei şi că îşi "arogă prin fals şi uz de fals"funcţii în conducerea UGIR-1903.

Până la închiderea ediţiei Cezar Corâci nu a putut fi contactat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO