Eveniment

Isărescu: Economia îşi revine la iarnă

Autor: Razvan Voican

07.11.2010, 23:05 15

Ordonanţa 50 privind creditele nu este retroactivă, dar nutrebuie să li se dea băncilor "un pumn în plex" prin aplicareanoilor reguli şi creditelor în sold, chiar dacă este vorba şi decredite date "cu unele excese", afirmă guvernatorul BNR MugurIsărescu.

"Eu cred că noi nu dorim neapărat să avem o criză bancară înRomânia numai de dragul să vedem cât de mult suportă băncile dinaceste costuri suplimentare", a declarat şeful BNR în emisiunea"După 20 de ani" de ieri de la Pro Tv. Pe de altă parte, el este deacord că băncile au majorat dobânzile şi nu au ajutat economia.

Chiar şi aşa, el susţine că există o "probabilitate calculată"ca începând din iarna 2010 - 2011 să se instaureze o creştereeconomică corectată, "relativ sănătoasă". Isărescu a precizat însăcă durează cel puţin un an din momentul relansării şi până cândaceasta se simte în nivelul de trai. Guvernatorul pledează alăturide preşedintele Băsescu pentru alocarea unor sume mai mari dinbuget pentru investiţii în infrastructura de transport, relansareafiind mai dificilă în caz contrar.

Isărescu constată cât de mare este birocraţia ca acţionar la ofirmă producătoare de vin, însă întrebat de ce nu s-ar implicadirect în rezolvarea acestor probleme candidând la funcţia depreşedinte, a spus: "Nu încercaţi să mă bagaţi în discuţia asta. Osă rămân la vinărie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO