Eveniment

Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

Jeffrey Franks despre întâlnirea de la Ministerul Muncii: Am avut discuţii excelente

Autor: Aurelia Alexa - Mediafax

28.04.2011, 11:13 41

Şeful delegaţiei Fondului MonetarInternaţional, Jeffrey Franks, la ieşirea de la întâlnirea de joicu secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, care adurat o oră şi jumătate, a declarat doar că a avut discuţiiexcelente.

Întrebat dacă este posibilăreducerea contribuţiilor sociale, Jeffrey Franks a spus că nucomentează.

Şi secretarul de stat ValentinMocanu, a refuzat să facă declaraţii privind întălnirea cureprezentanţii FMI.

Reprezentanţi ai FMI apreciau căreducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori poate fi operatădoar dacă există garanţii că vor fi respectate ţintele fiscale din2011 şi 2012, an în care deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3%din PIB.

"Dacă vrei să faci aceste ajustăritrebuie să te uiţi atât la anul 2011, cât şi la 2012, cânddeficitul trebuie să coboare la sub 3% din PIB", afirmau, miercuri,surse apropiate discuţiilor dintre autorităţi şi delegaţiaFMI.

Pentru acest an, Guvernul s-aangajat să reducă deficitul bugetar la 4,4% din PIV, după ce anultrecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB.

Autorităţile au anunţat în maimulte rânduri că analizează reducerea CAS.

Ministrul Finanţelor, GheorgheIalomiţianu, spunea în 14 aprilie că instituţia pe care o conduce"analizează foarte serios" reducerea contribuţiilor sociale pentruangajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şiComisia Europeană.

O misiune comună a FMI, ComisieiEuropene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO