Eveniment

KPMG, afaceri de 32,6 mil. euro, plus 27%

KPMG, afaceri de 32,6 mil. euro, plus 27%

Serban Toader, senior partner al KPMG

14.01.2009, 18:32 84

Grupul de firme KPMG, prezent pe piata de audit si consultanta, a incheiat anul financiar octombrie 2007 - septembrie 2008 cu afaceri de 32,6 milioane de euro, in crestere cu 27% fata de nivelul precedent, se arata intr-un raport al companiei privind tranparenta, dat publicitatii ca urmare a directivelor europene.

Datele cuprind veniturile incasate de firmele KPMG Tax, KPMG Romania, KPMG Audit, KPMG Lichidare si KPMG Trustee din Romania, dar si de entitatile din Republica Moldova. Pentru divizia de audit oficialii companiei estimeaza venituri de 5,2 mil. euro in anul calendaristic 2008, in crestere cu 23%.
KPMG a redactat un raport privind transparenta in care este prezentata compania, serviciile oferite, metodologiile si politica resurselor umane.
"Acest Raport privind Transparenta prezinta modul de organizare si cultura companiei noastre, sistemele de control al calitatii si modul in care aplicam dispozitiile Ordonantei privind Auditul Statutar ce deriva din Directiva a 8-a a Uniunii Europene privind Auditul Statutar", explica Serban Toader.
Printre cei mai importanti clienti ai firmei se numara companii precum Enel, Electrica, Tarom sau Oltchim si numeroase banci, printre care UniCredit, Banca Transilvania, Citibank, Garanti, Raiffeisen sau Volksbank.
KPMG ofera in Romania servicii de audit, asistenta fiscala si consultanta in afaceri, incluzand servicii de restructurare si asistenta in accesarea de fonduri europene, unei largi game de organizatii atat din sectorul public, cat si privat. Din conducerea locala a firmei fac parte 16 parteneri, zece dintre acestia fiind romani. Cei mai cunoscuti dintre acestia sunt Serban Toader, care ocupa pozitia de senior partner, Daniela Buhus sau Aurelia Costache.
Principalii competitori ai KPMG sunt ceilalti jucatori din grupul Big Four - PricewaterhouseCoopers, Deloitte si Ernst & Young -, precum si banci de investitii ca Roland Berger, BDO International, Capital Partners sau Raiffeisen Investment pe partea de consultanta.
Piata serviciilor de audit si consultanta era evaluata la nivelul anului 2007 la circa 300-400 de milioane de euro de catre principalii jucatori de pe piata.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO