Eveniment

Leasingul nu si-a revenit nici in T2: -73%

09.09.2009, 19:00 25

Afacerile companiilor de leasing nu si-au revenit nici intrimestrul doi, scaderea valorii finantarilor acordate fiind de73%, la fel ca in primul trimestru, piata fiind puternic lovita deprabusirea vanzarilor de masini si echipamente.

Potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare (ALB),valoarea finantarilor acordate in primul semestru a fost de circa777 mil. euro. Astfel, piata de leasing, care a fost in trecut unuldintre cele mai dinamice segmente ale industriei financiare, cucresteri anuale de 40-60%, a ajuns sa scada dramatic, coborand laniveluri greu de imaginat in urma cu un an.

"Avand in vedere semnalele din ultimul trimestru al anuluitrecut, era clar ca acest trend de scadere va continua si chiar seva accentua. Cred ca si la sfarsitul anului scaderea va fi de circa75%", a declarat Claudiu Stanescu, directorul general al BCRLeasing, a doua companie de pe aceasta piata.

Daca se va mentine tendinta din primul semestru, pana lasfarsitul anului piata de leasing va cobori la 1,2 mld. euro, fatade circa 4,8 mld. euro in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO