Eveniment

Legea salarizarii unice, la a 12-a varianta

30.08.2009, 19:11 27

Guvernul si sindicatele vor intocmi la inceputul acestei saptamani cea de-a douasprezecea varianta a legii salarizarii unice. In urma ultimei discutii cu sindicatele, limita superioara a coeficientilor de ierarhizare cu ajutorul carora vor fi calculate salariile ar trebui sa scada de la 15 la 12. „Probabil aceasta va fi cea de-a douasprezecea varianta. Pana acum au mai fost vreo sase variante finale si mai multe variante temporare, care erau prea simpliste. Sper ca urmatoarea varianta sa fie ultima", spune Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

Hossu explica faptul ca niciunul dintre partenerii sociali nu si-a dat inca acordul pentru varianta actuala a legii. Sindicalistii Federatiei Nationale Sindicale „Justitia" au amenintat ca vor protesta fata de adoptarea legii unice a salarizarii, intrucat salariile propuse de aceasta nu incurajeaza ramanerea in sistem. 

In urma cu doua saptamani, coeficientii de ierarhizare din proiectul legii unice de salarizare in sectorul bugetar au fost redusi cu pana la 25%, dupa analiza financiara facuta de Ministerul Finantelor. Guvernul a mai efectuat o ajustare a coeficientilor cu 40% in urma cu aproape doua luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO