Eveniment

Lista scumpirilor continuă: Produsul, consumat zilnic de toţi românii, care se va scumpi cu 20%

Lista scumpirilor continuă: Produsul, consumat zilnic de...

Autor: Dorin Oancea

17.09.2021, 22:45 1047

Apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%, anunţă Asociaţia Producătorilor din Industria Apei., din cauza noilor preţuri la energie, ambalaje şi combustibili, precum şi a presiunii cursului de leu-euro in urma investiţiilor realizate în producţie. 

În aceste condiţii, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preţ, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienţii finali, spune asociaţia, într-un comunicat.

Producătorii de apă de izvor susţin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari faţă de 2020, preţul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% şi, în plus, a crescut cu aproape 50% preţul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt şi presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investiţiilor majore realizate în ultimul timp, evoluţia acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO