Eveniment

"Mafia legumelor". De câte ori cresc preţurile legumelor de la graniţă până ajung pe rafturi

"Mafia legumelor". De câte ori cresc preţurile legumelor de la graniţă până ajung pe rafturi

Foto: Silviu Matei

Autor: Loredana VOICULESCU

13.03.2012, 18:06 777

Roşiile, ceapa, cartofii, usturoiul sau salata verde se scumpesc de la până la zece ori de la graniţă până pe rafturile marilor magazine, însă nimeni nu pare să ştie de ce, respectiv nici marii comercianţi, nici oficialii sau foştii şefi din Ministerul Agriculturii.

Astfel, din Egipt se importă ceapă la un preţ de 0,28 lei pe kg, potrivit informaţiilor furnizate gândul de Ministerul Agriculturii, care citează date INS şi ale Autorităţii Naţionale a Vămilor. La supermarket preţul unui kilogram de ceapă ajunge la 2,7 lei, adică de aproape 10 ori mai mult.

Din Germania se importă cartofi cu 0,99 lei pe kg. La supermarket cartofii sunt vânduţi cu 1,5 lei pe kg, de 1,5 ori mai scump.

Roşiile sunt importate din Olanda şi ajung la graniţă cu 3,08 lei pe kg, iar la supermarket se vând şi cu 8 lei pe kg, adică sunt de 2,5 ori mai scumpe.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO