Eveniment

MAI: Autostrada Soarelui va fi închsă pentru deszăpezire între km 220 şi 160, pe sensul către Bucureşti

MAI: Autostrada Soarelui va fi închsă pentru...

Autor: Ana Petrescu

26.02.2018, 16:29 102

„Autostrada 2, între km 220-160 pe sensul către Bucureşti va fi închisă temporar pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, potrivit Infotrafic, la kilometru 193, sensul către Capitală, între Constanţa şi Cernavodă, mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un eveniment rutier. Şi alte drumuri din judeţele afectate au fost închise.

"Circulaţia rutieră a fost închisă preventiv pe următoarele segmente de drumuri: Urecheşti-Conţeşti, pe DJ119 A, din cauza ninsorii şi a viscolului, la solicitarea administratorului drumului. Pe DN 5 au fost impuse restricţii de tonaj, 12 tone, pe segmentul de drum Bucureşti-Giurgiu. La această oră înţeleg că restricţia a fost ridicată. Pe DN 2A şi DN 22 au fost impuse restricţii de tonaj, 3,5 tone, pe sectoarele Mihai Viteazu - Ovidiu, DN 22, şi Hârşova - Ovidiu, DN 2A. DN 51, tronsonul Zimnicea-Viişoara, DN 51 A tronsonul Zimnicea-Izvoarele, DN65 tronsonul Turnu Măgurele -Roşiori şi DN 54 tronsonul Moldoveni - Islaz au fost închise temporar pentru a pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. La ora 11.30 s-a reluat traficul rutier, iar acum se circulă în condiţii de iarnă", a afirmat Carmen Dan.

La comandamentul instituit, luni, la sediul MAI au mai participat ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.secretarul de stat al MAI, Raed Arafat şi secretarul de stat al MApN, Mircea Duşa.

În prezent sunt în vigoare trei atenţionări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. Este vorba de o atenţionare cod portocaliu de ger, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 03.00, şi este valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, vizând judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Această atenţionare expiră pe 1 martie, la ora 10.00. Tot luni dimineaţa, dar de la ora 07.00, a intrat în vigoare o altă atenţionare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Această atenţionare expiră tot luni, la ora 23.00. Este în vigoare şi o a treia atenţionare cod portocaliu, tot de viscol şi ninsori, dar de data aceasta pentru judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO