Eveniment

Mai bine stresat si bine platit

13.01.2006, 22:42 12

Unu din doi romani prefera sa fie stresat si bine platit decat sa aiba o viata linistita si un salariu mai mic, potrivit unui sondaj realizat de furnizorul de servicii online Neogen.

Rezultatele sondajului, la care au participat peste 1.000 de persoane, arata ca 54% din cei chestionati prefera locuri de munca solicitante, dar bine platite, in timp ce numai 6% aleg viata linistita, chiar si pentru un salariu mult mai mic. Intre cele doua categorii se situeaza persoanele care pentru un trai mai usor ar accepta ca salariul sa le scada cu 15% - adica 26% din repondenti.

Adeptii conceptului "mai stresat, dar cu mai multi bani" se regasesc cu precadere in domeniul comert/retail (62%) si marketing (59%).

La polul opus se situeaza persoanele care lucreaza in domeniul juridic, 10% din acestia declarand ca ar accepta un job mai putin stresant chiar si pentru un salariu mult mai mic.

Rezultatele in functie de orase arata faptul ca persoanele din Cluj sunt cei mai putin stresati, aproape un sfert din acestia declarand ca nu au un job stresant. Mai multi bani merita stresul - este lozinca preferata in special de aradeni, ieseni si brasoveni.

Constantenii si oradenii intra in categoria de mijloc, adica in aceea a persoanelor care ar da 15% din salariu pentru mai putin stres la munca.

miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO