Eveniment

Majorarile peste un milion de euro s-au dublat in aprilie

18.06.2007, 17:49 18

Majorarile de capital de peste un million de euro au ajuns in luna aprilie la aproape 170 mil. euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Cu toatea acestea, aporturile de capital care depasesc pragul de un milion de euro au fost cu 30% mai scazute fata de luna precedenta a acestui an.
Atat in luna aprilie, cat si in luna martie, cel mai mare aport strain la capital a fost adus de catre doua companii cu activitati in domeniul energiei, E.ON Energie si CEZ Distributie. Fiecare dintre aceste majorari de capital a depasit 100 mil. euro. Totodata, Orkla Foods, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata locala a produselor alimentare, a primit un aport de capital de peste 10 mil. euro. Majorarea de capital a fost facuta anterior de reprezentantii companiei prin nevoia de a sustine investitiile in cele cinci fabrici detinute la nivel local.
Majorarile de capital in asigurari, banci, servicii financiare sau in domeniul componentelor auto au fost nelipsite in a patra luna a anului, continuand trendul din primul trimestru. Astfel, daca in primele trei luni au fost facute majorari importante de capital de catre Renault, Honda, DaimlerChrysler si Trelleborg Automotive, in luna aprilie a fost inregistrat aportul adus de compania Comau Romania la Bihor. Compania efectueaza servicii de proiectare pentru industria auto.
Subscrierile de capital la firmele cu participatie straina reprezinta o componenta care se ia in calcul la cuantificarea investitiilor straine directe. La inventarierea acestui indicator mai sunt cuprinse imprumuturile acordate de firmele straine subsidiarelor locale si profitul reinvestit al companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO