Eveniment

Manifestaţii faţă de graţiere şi amnistie au loc la Iaşi, Craiova şi Suceava

Manifestaţii faţă de graţiere şi amnistie au loc la...

Autor: Departamentul Corespondenţi

29.01.2017, 18:56 229

Protestul de la Craiova este unul paşnic, manifestanţii purtând pancarte cu mesaje precum „Literatura română mai săracă fără cărţile lui Dragnea”, sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”

Aproape 20 de persoane s-au adunat duminică după amiaza în faţa Palatului Administrativ din Suceava pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă pentru graţierea unor persoane şi modificarea Codului Penal, jumătate fiind veniţi din comuna Zamostea. Un grup de zece protestatari au venit din comuna Zamostea, aflată la circa 40 de kilometri distanţă de Suceava pentru a protesta. Ei aveau mesaje cu textul „Şi eu sunt miner”, explicând că dacă liderul PSD, Liviu Dragnea a catalogat protestul de săptămâna trecută ca o mineriadă, atunci ei sunt mineri. „El nu vede ce a făcut tovarăşul Iliescu cu mineriada în 1990 şi a văzut acum mineriadă. Asta e diferenţa dintre mineriada de acum şi din 1990”, a spus unul dintre protestatari, Costică Iacob.

La Iaşi circa 1000 de persoane îşi manifestă nemulţumirea faţă de cele două ordonanţe. În Piaţa Unirii se scandează „Jos legea graţierii” sau „Până la referendum jos mâna de pe justiţie”. Ieşenii cer şi demisia Avocatului Poporului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO