Eveniment

Media Galaxy intra pe piata din Iasi

18.02.2005, 00:00 16

Compania Altex va deschide, in cursul acestui an, cinci magazine Media Galaxy, un prim pas in aceasta directie fiind inaugurarea unei locatii in Iasi in data de 24 februarie, proiect care a necesitat investitii de aproximativ un milion de euro, a declarat presedintele grupului Altex, Dan Ostahie.
"Conceptul Media Galaxy a fost lansat in urma cu un an, o data cu deschiderea locatiei din Bucuresti Mall. Principala caracteristica a unui magazin Media Galaxy este suprafata, care depaseste 2.000 de metri patrati", a adaugat Ostahie.
Compania Altex, care include retelele de magazine Altex, Altex Megastore si Media Galaxy, isi propune pentru anul 2005 un volum al vinzarilor de peste 220 milioane euro (suma include TVA), cu aproape 30% mai mult decit in 2004.
"Cresterea vinzarilor va avea doua componente. Una intensiva, bazata pe extinderea gamei de produse comercializate, si una extensiva, caracterizata de cresterea numarului de locatii. Astfel, alaturi de cele cinci unitati Media Galaxy, compania va deschide inca aproximativ 20 de magazine Altex", a spus Ostahie.
La sfirsitul anului 2004, reteaua cuprindea 115 magazine Altex, 6 locatii Altex Megastore si 4 Media Galaxy (trei in Bucuresti si unul la Cluj-Napoca), insumind o suprafata de peste 35.000 de metri patrati.
Pentru acest an, cel mai important obiectiv al Altex este lansarea propriei companii de credit de consum. Noua companie va fi lansata oficial la inceputul lunii martie si va intermedia relatia cu toate institutiile financiare partenere ale Altex.
Potrivit datelor companiei, vinzarile prin credit in retelele Altex si Media Galaxy au depasit 120 milioane de euro in anul 2004. Prin infiintarea societatii de credit, vinzarile cu plata in rate vor totaliza, in acest an, aproximativ 170 milioane de euro.
Grupul Altex este controlat de Dan Ostahie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO