Eveniment

Ministerul Dezvoltării anunţă că va face o sală polivalentă cu 50 de milioane de euro

Ministerul Dezvoltării anunţă că va face o sală polivalentă cu 50 de milioane de euro

Sala Polivalentă din Bucureşti are 6.000 de locuri şi a fost dată în folosinţă în 1974

Autor: Gabriel Razi

05.04.2011, 23:55 262

Compania Naţională de In­vestiţii, instituţie aflată subautoritatea Ministerului Dez­voltării Regionale şi Tu­rismului(MDRT), a lansat ieri un anunţ de intenţie privind construcţia uneisăli polivalente de 20.000 de locuri, în valoare de 50 de milioanede euro. Reprezentanţii MDRT au declarat pentru Mediafax căproiectul ar putea fi dezvoltat în sectorul 2 al Capitalei.

Proiectul urmează să fie realizat în doi ani şi jumătate, iarprocedurile de adju­decare pentru acest contract urmează a fidemarate în luna iulie a acestui an. Banii pentru realizareaacestui proiect vor proveni din bugetul de stat, din bugetul MDRTşi din alte surse de finanţare. În prezent cea mai mare sală dinBucureşti în care pot fi organizate întreceri sportive sau concerteeste Sala Polivalentă din Parcul Tineretului. Această sală are ocapacitate de 6.000-8.000 de locuri.

La începutul acestui an Elena Udrea, ministrul dezvoltăriiregionale şi turismului, a lansat Programul Naţional "SăliPoli­valente", prin care urmează să fie construite 30 de sălipolivalente cu capa­cităţi de 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri înreşedinţe de judeţ.

Proiectul, ce urmează a fi realizat prin Compania Naţională deInvestiţii (CNI), implică realizarea de investiţii cu o valoare deaproximativ 320 de milioane de euro în următorii şase ani. Statulromân va plăti în medie 10,6 milioane euro pentru fiecare din cele30 de săli polivalente ce urmează a fi construite.

Finanţarea programului "Săli Poliva­lente" ar urma să se facă cubani de la bu­getul de stat, fonduri de la bugetele locale,cre­dite externe şi parteneriate public-private. În nota defundamentare a hotărârii privind aprobarea Programului "SăliPo­livalente" aceste investiţii sunt justificate prin faptul că"infrastructura sportivă este veche, deteriorată şi nu maicorespunde standardelor internaţionale".

În urmă cu patru ani compania germană Hochtief, prezentă şi înRomânia, a construit în Ucraina un stadion de fotbal pentru 40 demilioane de euro.

"Hochtief Germania a construit în perioada aprilie2005-septembrie 2007 un stadion de fotbal la Dnipropetrovsk, încostul proiectul a fost inclusă şi demolarea vechiului stadion", adeclarat pentru ZF, Luminiţa Mihai, director de marketing alHochtief Sollutions România.

Stadionul construit de Hochtief în Ucraina la Dnipropetrovskeste acoperit şi are o capacitate de 31.000 de locuri, 550 delocuri la clasa business, loje cu 300 de locuri, restaurant cu 600de scaune şi două săli în care pot fi organizate diverseevenimente. Stadionul din Dnipropetrovsk a fost luat în considerarepentru a găzdui meciuri de fotbal de la Campionatul European deFotbal din 2012, organizat de Polonia şi Ucraina.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii nu au răspunspână la în­chiderea ediţiei întrebărilor ZF în legătură cu acestproiect de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO