Eveniment

Mitrea propune o lege privind transporturile rutiere

23.03.2004, 00:00 14



Transportul ilegal de marfuri sau persoane fara licenta de transport sau autorizatie de transport se va pedepsi cu inchisoare de la o luna la sase luni sau cu amenda penala echivalenta in lei cu 2.000-6.000 de euro, se arata intr-un proiect initiat de trei deputati PSD, printre care si Miron Mitrea.



Deputatii au depus, in acest sens, la Parlament o propunere legislativa denumita "Lege privind transporturile rutiere", solicitand dezbaterea ei in regim de urgenta.



Unul dintre cele 255 de articole ale proiectului de lege precizeaza ca "orice persoana are dreptul sa i se asigure nediscriminatoriu dreptul la transport si libertatea de a alege operatorul si mijlocul de transport, precum si de a-si executa, ea insasi, transportul cu vehiculele corespunzatoare detinute".



Proiectul prevede examinarea medicala si psihologica periodica a conducatorilor auto, inspectorilor cu siguranta circulatiei, inspectorilor de trafic auto. Pentru asigurarea sigurantei circulatiei si fluentei traficului in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, "se vor institui restrictii de circulatie pentru autovehicule si combinatiile cuplate de vehicule rutiere de mare capacitate", se arata in proiectul de lege. Pentru a fi admise in trafic, autovehiculele utilizate pentru transport intern si international de marfuri si persoane vor trebui sa fie dotate cu aparate de inregistrat parametrii de transport, timpii de odihna si de circulatie si limitatoarele de viteza, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.



Proiectul mai propune ca eliberarea unei licente de transport sau a unei autorizatii de transport de catre functionarul autoritatii emitente, fara ca solicitantul sa indeplineasca toate conditiile legale, sa fie pedepsita cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda penala echivalenta in lei cu 1.000-3.000 de euro. Proiectul de lege va fi analizat mai intai de Senat, camera decizionala fiind, insa, Camera Deputatilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO