Eveniment

Nistorescu a plecat de la Evenimentul zilei. Cristoiu nu se mai duce

29.09.2004, 00:00 136

Cornel Nistorescu a plecat ieri din redactia cotidianului Evenimentul zilei. Informatia a devenit oficiala prin intermediul unui comunicat comun al fostului director al Evenimentului zilei si al trustului elvetian de presa Ringier.
Cele doua parti au anuntat ca au incetat colaborarea. Motivul care este prezentat in comunicat este existenta unor "diferente ireconciliabile in modul in care vad modernizarea ziarului".
De asemenea, in anunt este inclusa si informatia potrivit careia Cornel Nistorescu va mai fi prezent in paginile cotidianului pe care l-a condus vreme de sapte ani, prin intermediul unor articole de opinie care vor aparea de doua ori pe saptamana.
Surse din interiorul redactiei dadeau ca sigura, cu o zi in urma, venirea in locul lui Cornel Nistorescu a ziaristului Ion Cristoiu, cel care a fost director al cotidianului de la infiintare, in 1992, si pana in 1997. Ieri, insa, Ion cristoiu a declarat, pentru agentia Mediafax, ca nu a semnat nici un contract cu Ringier si nu v prelua nici functia de director al Evenimentului zilei.
Cristoiu a mai spus, citat de aceeasi sursa, ca s-a format un obicei ca, "in ultimul an, ori de cate ori exita un loc liber undeva, zvonurile sa ma puna pe mine in fruntea institutiei respective". Surse din interiorul redactiei Evenimentul zilei, citate de Mediafax, sustin ca Ion Cristoiu ar fi refuzat in ultimul moment oferta de a-i succeda lui Nistorescu la conducerea Evenimentului zilei. Motivul ar fi ca trustul Ringier va continua colaborarea cu Nistorescu fara sa-l instiinteze.
Ieri, comunicatul celor de la Ringier  fost afisat pe holurile redactiei de la Evenimentul zilei. O parte dintre ziaristii de aici, 60 la numar, au semnat un nou protest fata de plecarea fostului lor director. Redactorii de la Evenimentul zilei spun ca plecarea lui Cornel Nistorescu de la condcerea ziarului "confirma temerile exprimate de chipa editoriala", anume ca intre fostul director al publicatiei si noul actionar majoritar  se ascund grave disensiuni in ce priveste politica editoriala si atitudinea critica  a cotidianului fata de putere.
Ringier a devenit anul trecut actionarul majoritar la Evenimentul zilei, in urma unei tranzactii la nivel regional cu grupul german de presa Bartelsmann. adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO