Eveniment

Normele Codului fiscal, la Monitorul Oficial

26.01.2004, 00:00 13



Guvernul a aprobat, in sfarsit, normele metodologice de care are nevoie Codul Fiscal pentru a putea fi pus in aplicare. Circa 400 de pagini detaliaza modalitatile de determinare si de calcul al impozitelor si taxelor datoarate de la 1 ianuarie 2004. Pe langa norme, mai sunt insa necesare o serie de ordine ale ministrului finantelor care sa stabileasca proceduri precum cea privind optiunea asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 1% din impozitul anual datorat de o persoana fizica pentru sponsorizarea unor organizatii non-profit.



Normele prezinta, printre altele, modalitatea de determinare a cheltuielilor cu dobanzile si a pierderilor nete din diferente de curs valutar, tratamentul fiscal al operatiunilor de reorganizare, lichidare si al transferurilor de active, precum si metodologia de calcul a accizelor pe fiecare grupa de produse.



In ceea ce priveste impozitele si taxele locale, normele evidentiaza si prevederea legislativa prin care se asigura continuitatea in stabilirea sarcinilor fiscale, prin mentiunea ca nivelul impozitelor si taxelor din 2004 va fi cel stabilit pe baza hotararilor adoptate de catre consiliile locale in 2003 pentru acest an, cu exceptiile expres mentionate.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO