Eveniment

Noua lege a comertului alimentar ajuta chioscurile

23.09.2009, 18:54 73

Noua lege de comercializare a alimentelor, adoptata saptamanatrecuta in Camera Deputatilor si care acum asteapta girulpresedintelui, ar putea fi o gura de oxigen pentru magazinele deproximitate, precum chioscurile, buticurile sau alimentarele decartier.

Legea interzice retailerilor sa solicite si sa incaseze de lafurnizor plata unor servicii legate de extinderea retelei dedistributie a comerciantului si a unor servicii legate deoperatiunile si evenimentele de promovare a activitatii siimaginii, potrivit site-ului Camerei Deputatilor. Astfel, retelelemari de magazine care practica aceste taxe vor fi obligate satransfere aceste taxe in marja comerciala pe care o practica.

Pentru a-si recupera aceste cheltuieli, marii retaileri vor finevoiti astfel sa le transfere in pretul la raft.

"Micii comercianti vor fi ajutati de faptul ca supermarketurilesi hipermarketurile nu vor mai putea mentine preturile foarte micide pana acum", explica Silviu Toader, directorul general pe Romaniaal producatorului de produse zaharoase Perfetti Van Melle.

Diferentele de pret intre comertul modern (supermarketuri sihipermarketuri) si cel traditional (chioscuri, alimentare decartier) se explica prin faptul ca hipermarketurile practica marjecomerciale mult mai mici fata de magazinele traditionale, in schimbcastiga din taxele pe care le impun furnizorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO