Eveniment

Nu vor sa spuna care sunt salariile

Nu vor sa spuna care sunt salariile

Adrian Gurzau, deputat PD-L, i-a intrebat pe guvernatorul Mugur Isarescu si pe prim-viceguvernatorul Florin Georgescu de ce nu sunt publice salariile din Banca Nationala a Romaniei

07.10.2009, 23:17 24

Una dintre cele mai "fierbinti" intrebari pentru guvernatorulBNR Mugur Isarescu a venit in timpul audierilor de la deputatulPD-L Adrian Gurzau, care a dorit sa stie de ce membrii Consiliuluide Administratie sunt "mai presus de lege" si nu isi publicaveniturile salariale in declaratiile de avere.

Guvernatorul nu a raspuns, indicandu-l pe prim-viceguvernatorulFlorin Georgescu drept cea mai potrivita persoana sa raspunda laintrebare, nici acesta insa nu a dat un raspuns care sa-lmultumeasca pe deputatul PD-L.

"Este o problema concurentiala cu celelalte banci centrale dinEuropa, pentru ca noi acum facem parte dintr-un sistem integrat incare poti sa candidezi pentru un post in orice banca europeana side aceea nu este o idee buna sa si publici salariile", a spusGeorgescu.

Declaratiile de avere ale membrilor in functie ai CA al BNRcontin la rubrica venituri salariale formularea "conform fiseifiscale". Formulari similare se regasesc si la demnitarii care suntin functii de conducere la CNVM sau CSA.

"Pentru domnul guvernator am tot respectul, dar Florin Georgescua scaldat-o. Eu nu inteleg de ce demnitarii nu sunt toti egali.Daca presedintele Romaniei isi depune declaratia de avere, de ce nusi-o depune guvernatorul BNR, e mai presus de lege", a spus Gurzau.El a spus ca nu va sesiza Agentia Nationala de Integritate, pentruca nu este "turnator".

ANI nu a raspuns ieri, pana la inchiderea editiei, lasolicitarea ZF privind o eventuala neconcordanta intre declaratiilede avere ale membrilor CA al BNR si legea privind declararea averiidemnitarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO