Eveniment

Numarul IMM-urilor a scazut cu 25% in prima jumatate a anului

18.10.2006, 18:41 21

In primele sase luni ale anului numarul de inmatriculari la Registrul Comertului a IMM-urilor a scazut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul de radieri a scazut intr-o proportie si mai mare, de 125%, arata indicele IMM-urilor pe primul semestru realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMM). "Dupa integrare numarul inmatricularilor IMM-urilor romanesti va creste cu doar 5% pe an", spune Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIMM.
Evolutia IMM-urilor in prima jumatate a anului, raportata la mediul de afaceri, a cunoscut o usoara imbunatatire fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai arata evaluarea facuta de CNIMM. "Ne astep-tam ca mediul de afaceri pentru IMM-uri sa se imbunatateasca mai rapid", precizeaza Nicolescu. Evaluarea a luat in calcul trei indici care fac referire la mediul de afaceri, la evolutia IMM-urilor si la opinia intreprinzatorilor.
Indicele mediului de afaceri si indicele opiniei intreprinzatorilor au cunoscut o crestere a valorii fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, 62,5% dintre IMM-urile incluse in cercetare au apreciat situatia economica proprie ca fiind mai buna decat anul trecut, in timp ce 17,5% considera ca situatia economica e mai proasta. In schimb, indicele IMM-urilor a obtinut o valoare mai mica decat anul trecut din cauza radierilor care au avut loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO