Eveniment

O noua intrare pe piata educatiei de business: Maastricht School of Management aduce un MBA la Bucuresti

24.03.2010, 23:09 834

Echipa care a coordonat in ultimii cinci ani programul deExecutive MBA (EMBA) al CEU Business School a incheiat un acord deprincipiu cu olandezii de la Maastricht School of Management pentrua aduce pe piata locala un program de EMBA, care va costaaproximativ 16.000 - 17.000 de euro.

"Am vazut in acest parteneriat o oportunitate de a ne extindeprezenta pe piata locala. Chiar daca CEU a decis sa renunte laprogramele «offshore», nu inseamna ca nu este nevoie de educatie debusiness in Romania", spune Oliver Olson, country manager al CEUBusiness School.

Maastricht School of Management va inlocui practic programul pecare il oferea CEU Business School la nivel local, dupa ceconducerea CEU de la Budapesta a anuntat recent ca va inchidefiliala din Romania, unde oferea un program de Executive MBA (EMBA)de mai bine de patru ani.

CEU Business School este una dintre cele mai vechi si maiprestigioase scoli de afaceri din Europa Centrala si de Sud-Est,fondata in anii '90 de un grup de oameni de afaceri, printre cares-a numarat si George Soros.

Potrivit acordului cu olandezii, cea mai mare parte a echipeicare a predat in cadrul CEU va continua sa sustina cursuri incadrul programului olandez.

Printre profesori se numara Adrian Stanciu (fondator al Ascendissi al Human Synergistics si unul din cei mai cunoscuti oameni deresurse umane din piata) si Marius Ghenea (unul dintre cei maicunoscuti oameni de afaceri locali si unul din fondatoriiFlamingo).

Olson spune ca negocierile pentru aducerea Maastricht in Romaniaau inceput in luna februarie a acestui an.

Prima serie de studenti va incepe cursurile in cadrulprogramului de EMBA al Maastricht School of Management in lunaseptembrie. Programul olandez dureaza 16 luni si este acreditat decatre AMBA, aceasta fiind una dintre cele mai puternice acreditaride business.

Oliver Olson va continua sa conduca programul de EMBA al CEUBusiness School pana spre finalul acestui an, cand actualiistudenti inscrisi isi vor finaliza studiile.

"Apoi ne vom concentra pe noii studenti. Practic, nu se schimbanimic, doar numele scolii si o parte din echipa de profesori. Dejaavem aproximativ 75% din prima serie de studenti care vor incepecursurile in cadrul Maastricht School of Management", spuneOlson.

Maastricht School of Management este prima scoala olandeza de pepiata locala a programelor de master de business, in conditiile incare in prezent americanii, britanicii si nemtii ocupa pozitiiledominante.

Business School Netherlands (BSN), una din cele mai mari scolide business din Olanda, si-a anuntat in vara lui 2008 intentia de aintra pe piata locala, lansand un program de EMBA in mai multeorase din tara. In cele din urma, initiativa olandezilor, careofereau un program care costa 25.600 de euro, nu s-amaterializat.

Aproximativ 500 de studenti au absolvit in 2008 cursurileMaastricht School of Management, care a fost infiintata in 1952. Inceea ce priveste pretul, programul olandezilor se incadreaza inlinia generala a pietei locale, unde majoritatea programelor de MBAcosta intre 15.000 si 17.000 de euro.

Cel mai scump program de master de business costa 35.000 deeuro.

Pe piata locala figureaza in prezent 14 programe de master inbusiness - 5 de Executive MBA si 9 programe de MBA, care au livrataproximativ 3.500 de absolventi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO