Eveniment

Orasenii nu renunta la carnea de pui

15.12.2005, 21:02 16

Mai mult de jumatate din locuitorii din mediul urban nu au fost deloc influentati in cumpararea si consumul de carne de pui de aparitia gripei aviare in Romania, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Daedalus Consulting. Studiul, realizat pe un esantion de 1081 de respondenti, la o luna si jumatate dupa semnalarea primului caz de gripa aviara, arata ca doar 4% dintre locuitorii oraselor au renuntat la consumul de carne de pui dupa aparitia gripei aviare in Romania. Potrivit aceluiasi studiu, 30,5% din romani nu si-au diminuat consumul de carne de pui, dar au devenit mai atenti la alegerea producatorului. Elementele care conteaza cel mai mult in procesul de achizitie sunt termenul de garantie (88%), raportul calitate-pret (65%), tipul de ambalaj (46%), dar si regiunea din care este producatorul (29%). Studiul a fost realizat la jumatatea lunii noiembrie, marja de eroare fiind de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO