Eveniment

Pe cursele in strainatate traficul cu autocare s-a redus cu 11%

22.12.2008, 19:15 21

Traficul cu autocare pe curse in strainatate s-a redus cu circa 11% in perioada septembrie-noiembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative si ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Astfel, anul acesta in septembrie-noiembrie s-au inregistrat 31.102 autocare fata de aproape 35.000 in aceeasi perioada a anului trecut.

"Traficul de pasageri s-a redus cu 15% in perioada octombrie, noiembrie din cauza faptului ca oamenii nu au mai circulat, speriati fiind de criza financiara economica. Primele trei luni ale anului viitor vor fi mai grele, dar aceasta scadere nu se va mentine pe tot anul urmator", a declarat Dragos Anastasiu, coproprietarul Eurolines, cel de-al doilea jucator pe transportul rutier de pasageri, care a avut in prima jumatate a anului o scadere de 13% a veniturilor inregistrate din transportul international de persoane. El nu a precizat cu ce cifra de afaceri va incheia anul acesta.
Pe ansamblu, anul acesta s-a inregistrat o scadere cu 5% fata de anul trecut ca numar de pasageri transportati, mai sustine Dragos Anastasiu. "Se vor intoarce multi romani din strainatate si vom circula in continuare. Daca insa numarul lor va fi mai mic, vom lucra cu mai putine autocare. Am transportat pana acum circa 130.000 de pasageri in total", a spus el.
Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, care cuprinde si compania de transport international de persoane Atlassib, a spus ca nu detine date exacte legate de numarul de pasageri transportati in perioada septembrie-noiembrie, insa in luna decembrie numarul pasagerilor transportati a crescut cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Transportul de pasageri a inregistrat o crestere cu circa 3% luna aceasta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe intreg anul am transportat cu 3-5% mai multi pasageri fata de anul trecut", a declarat omul de afaceri. El a mai precizat ca se va accentua anul viitor concurenta cu operatorii de low-cost, care atrag din ce in ce mai multi pasageri. "Ne-am gandit sa oferim pasagerilor care aleg sa mearga cu autocarul servicii in plus, cum ar fi sa ii luam de la domiciliu si sa percepem taxe mai mici la coletele trimise", a precizat el.
In primele 11 luni anul acesta numarul total al autocarelor romanesti si straine care au trecut frontiera a ajuns la circa 128.000, din care circa 61.000 au intrat in tara, iar aproape 67.000 au iesit din Romania. Fata de anul trecut, numarul este in crestere cu 4% pe tot anul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO