Eveniment

Peste 7.000 de oameni în stradă la protestele de la Sibiu, Cluj şi Braşov

Peste 7.000 de oameni în stradă la protestele de la...

Autor: Departamentul Corespondenţi

03.02.2017, 19:42 68

Peste 5.000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta împotriva schimbărilor legilor justiţiei, având vuvuzele, steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

La Cluj Napoca, un tânăr îmbrăcat în costum galben de protecţie şi cu mască de gaze pe faţă protestează, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având o pancartă confecţionată de el cu mesajul „Carantină, nivel maxim de ciumă roşie. Protest obligatoriu”.

Tânărul care a venit îmbrăcat în costum galben de protecţie şi cu mască pe faţă a declarat corespondentului MEDIAFAX că ideea lui a venit de la faptul că „PSD este numit ciuma roşie” şi s-a gândit să ducă mai departe „ideea de pericol”.

„Încercăm să ne luptăm cu ciuma roşie şi aş dori să iasă toţi în stradă pentru că nu este aşa periculos. Ne putem lupta cu ciuma roşie şi fără un astfel de echipament. Sperăm să se modifice ceva în urma protestelor. Ştim că PSD este numit ciuma roşie şi m-am gândit să duc mai departe ideea de pericol”, a spus Samuel, student la UBB.

Acesta a găsit acasă o pereche de pantaloni impermeabili, folosiţi la inundaţii, şi i-a asortat cu o bluză galbenă cu glugă, iar pe faţă şi-a pus o mască de gaze.

„Este o costumaţie specială pentru protest”, a mai spus studentul.

Aproximativ o mie de oameni protestează la Braşov, pe străzile din oraş, vineri, seara, în cea de-a patra zi de proteste.

Tinerii s-au strâns de la ora 17.00 în faţa Prefecturii Braşov unde au strigat lozinci împotriva guvernanţilor până în jurul orei 19.00, când au pornit marşul pe străzile din oraş.

De data aceasta, coloana de protestatari nu a mai pornit către Piaţa Sfatului, ca zilele trecute, ci a schimbat traseul către Bulevardul 15 Noiembrie - Castanilor - Onix - Iuliu Maniu- Prefectură şi la final strada Republicii spre Piaţa Sfatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO