Eveniment

PFA pot plati online impozitul pe venituri

28.09.2008, 20:38 276

Impozitul pe veniturile persoanelor fizice autorizate (PFA) va putea fi platit online, cu cardurile bancare, de la 1 octombrie, urmand ca sistemul sa fie aplicat si in cazul companiilor pana la finele anului, a declarat Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei de Administrare Fiscala.

Astfel, impozitul pe veniturile din activitatile persoanelor fizice autorizate, precum doctori, notari, veniturile din drepturile de proprietate intelectuala sau veniturile din tranzactii imobiliare, va putea fi platit online, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), utilizand cardul.
"Sper ca pana la sfarsitul anului procesul sa se extinda si pentru companii", a mai spus seful Agentiei. El a aratat ca institutia a selectat o banca procesatoare pentru plata impozitului de catre persoanele fizice autorizate, dar in urma contestatiei facute de o alta banca plata nu se va face deocamdata prin aceasta.
"Noi am selectat deja o banca procesatoare, dar cealalta banca a depus contestatie, iar pana se rezolva, plata se va face prin Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, din cadrul Ministerului Comunicatiilor", a precizat Chitoiu. El nu a mentionat care sunt cele doua banci implicate in proces.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO