Eveniment

Povestea unui sportiv român a impresionat The Wall Street Journal

Povestea unui sportiv român a impresionat The Wall Street Journal
23.08.2010, 23:45 223

Cotidianul american de business The Wall Street Journal prezintăpovestea unui sportiv de origine român, Zoltan Mesko, pe care îlconsideră "cel mai interesant jucător" din campionatul profesionistde fotbal american, NFL (National Football League).
Românul, căruia publicaţia americană îi dedică o pagină întreagăîntr-una din ediţiile sale tipărite, joacă în prezent pentru echipaNew England Patriots şi este considerat un adevărat model pentruceilalţi jucători de fotbal american, în condiţiile în care nu şi-alăsat studiile pe planul al doilea.
Mesko vorbeşte cinci limbi şi a crescut visând să devină ingineraerospaţial, însă în cele din urmă a absolvit Universitatea dinMichigan cu diplomă de licenţă în afaceri şi masterat în domeniulmanagementului sportiv.
Mesko s-a născut la Timişoara în urmă cu aproape 24 de ani şi aemigrat în Statele Unite împreună cu părinţii săi în 1997, prinLoteria Vizelor. "Când aveam zece ani, nici măcar nu ştiam căexistă fotbal american. Dacă cineva mi-ar fi zis că voi reuşi săiau două diplome universitare şi voi încheia un contract pentrusimplul fapt că şutez într-o minge, cel mai probabil aş fi spus:«Da? Şi care este următorul tău număr de magie?»", rememoreazăMesko în paginile ziarului american.
Primul său contact cu lumea fotbalului a avut loc însă în urma unuiepisod cel puţin ciudat, în urma căruia Mesko a şutat atât de tareîncât a spart un bec situat pe tavanul sălii de sport în care seantrena. "Fie plăteşi pentru el, fie joci pentru echipa mea", i-aspus la acea vreme profesorul său de sport.
Datorită fotbalului, el a reuşit să obţină o bursă la Universitateadin Michigan, considerată una dintre cele mai bune instituţiipublice de învăţământ superior din Statele Unite.
La mijlocul lunii trecute, Mesko a semnat un contract cu echipa NewEngland Patriots. Chiar dacă va câştiga salariul minim din NFL, de325.000 de dolari (255.000 de euro) pe an plus un bonus de 187.250de dolari (147.000 de euro), Mesko este mulţumit. Când îşi vaîncheia cariera sportivă, va avea întotdeauna un as în mânecă:studiile sale universitare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO