Eveniment

Premierul avertizeaza Bechtel

21.12.2005, 19:40 13

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a avertizat ieri compania Bechtel ca risca sa ramana fara contractul pentru constructia autostrazii Brasov-Bors daca nu intelege ca aceseta trebuie sa respecte legislatia romana. In replica, reprezentantii firmei americane spun ca negocierile pentru modificarea contractului s-au incheiat inca de saptamana trecuta si au fost rezolvate toate problemele. "Avertizez pe aceasta cale, in mod public, ca daca firma partenera nu intelege ca intr-un astfel de contract ceea ce primeaza este legislatia romana si nu propria dorinta, atunci risca sa ramana fara contract", a spus Tariceanu in discursul prezentat ieri in Parlament.

"Saptamana trecuta am avut ultima runda de negocieri cu reprezentantii Guvernului si am ajuns la un acord de modificare a contractului, pe toate problemele disputate", a declarat pentru ZF Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

Contractul incheiat de fostul Guvern cu firma Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov-Bors a fost contestat de actuala putere, care a cerut ca o serie dintre prevederile documentului sa fie renegociate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO