Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: Încă nu a fost luată o deciziei în ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor de bănci

Premierul Nicolae Ciucă: Încă nu a fost luată o...

Autor: Cosmin Pirv

11.04.2022, 21:18 20

Premierul Nicolae Ciucă a spus că încă nu a fost luată o deciziei în ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor de bănci. 

Întrebat luni seara de ce din pachetul Sprijin pentru România lipseşte măsura amânării plăţii ratelor pentru o perioadă de 12 luni, premierul Nicolae Ciucă a spus: „Este o măsură pe care am discutat-o împreună cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reuşit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefică este pentru populaţie şi mediul de afaceri”.

Întrebat dacă este este vorba de o amânare, Nicolae Ciucă a spus: „Este o amânare a deciziei”.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că se mai discută despre această măsură cu sistemul bancar.

„Această măsură a rămas în discuţie, discutăm încă cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea costurilor pe această măsură pentru că amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura, ne-a făcut să analizăm în continuare împreună cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru companii”, a spus Câciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO