Eveniment

Preturile la gaze si energie raman nemodificate de la 1 ianuarie

22.12.2008, 19:13 19

Pretul platit de populatie la gazele naturale, precum si la energia electrica va ramane nemodificat de la inceputul anului viitor, chiar daca majoritatea companiilor de distributie si furnizare de utilitati au cerut majorari de la 1 ianuarie 2009.

"Ar fi fost normal sa dam o crestere in ceea ce priveste pretul la gaze naturale, dar tinand cont de evolutia recenta a pretului barilului de petrol, cel mai probabil in aprilie am fi fost nevoiti sa aplicam o reducere. Astfel, cresterea care nu s-a aplicat acum va fi recuperata pe parcursul primelor luni din anul viitor. Am decis mentinerea pretului la energia electrica platit de populatie datorita faptului ca nu au existat elementele necesare pentru sustinerea unei eventuale majorari", a spus Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.
Singura majorare care va fi aplicata la preturile la energia electrica va fi suportata de acea categorie de consumatori industrali care sunt inclusi tot in segmentul de piata reglementat. In acest caz, cresterea de pret va fi de 1,5% de la 1 ianuarie.
Cea mai recenta majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand a fost aplicata o crestere medie de 12,5%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO