Eveniment

Primăria Capitalei vrea să demareze procedurile pentru refacerea a 15 clădiri cu risc seismic

Primăria Capitalei vrea să demareze procedurile pentru...

Autor: Nicolae Oprea

19.02.2018, 12:50 94

„Se aprobă transmiterea din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI) în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic a imobilelor prevăzute în anexă la prezenta hotărâre, pe perioada executării lucrărilor de punere în siguranţă şi consolidare”, se arată în proiectul de hotărâre cae va fi supus votului în şedinţa de joi, 22 februarie.

Potrivit proiectului, cele 15 clădiri sunt aflate pe următoarele străzi: Strada Lipscani 70 şi 75; Bărăţiei 50; Calea Moşilor 82; Mântuleasa 11; Baia de Fier 5; Romulus; Pamfil Năstase 24; Mătăsari 44; Calea Moşilor 215 E; Sfinţilor 13; Calea Şerban Vodă 107; 11 Iunie 62, Corp C; Gladiolelor 11 şi Doina 30.

În prezent, în Capitală doar patru clădiri cu risc seismic se află în proceduri de refacere, însă, potrivit primarului general, alte patru vor intra în reparaţii până la sfârşitul acestei luni.

„În acest moment se lucrează la 4 imobile cu valoare de patrimoniu, situate în Centrul Istoric al Capitalei (...) În proiectul de buget pentru acest an am prevăzut suma de 10 milioane de euro, pentru că ne dorim ca până la sfârşitul lui 2018 să începem lucrările la alte 20 de clădiri. De asemenea, până la sfârşitul acestei luni, alte patru imobile, tot din zona centrală, vor intra în reabilitare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul general, Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO